De multe ori am visat că zbor, braţele mele erau aripi, senzaţia era atât de intensă, călătoream, fie în locuri neştiute, fie în unele arhicunoscute; trezirea era dezamăgitoare însă, îmi simţeam iar trupul greu; a fi cu picioarele pe pământ nu e mereu ideal!

Cu capul în nori, cu ochii aţintiţi spre cer, aşa mi-am petrecut primele zile de concediu, la Aerodromul din Tuzla, la show-ul aviatic „Aeromania 2013”.

Echipată cu tot ce trebuie, adică camera foto + obiective + accesorii, inclusiv vestă reflectorizantă, aşa scria în instrucţiuni, deh, dacă am vrut să fiu în prima linie, printre „acreditaţi”, am pornit la drum.

Plec din Năvodari, străbat Mazăreland-ul (aka Mamaia), şi într-un final ajung la gara din Constanţa, unde îl găsesc şi pe Cornel.

Am căutat autobuzul RATC – cursa specială pusă la dispoziţie de organizatori pentru acest eveniment, numai că nu am avut noroc din prima. Nerăbdători, probabil că am ajuns prea devreme, nu am găsit nimic. Am dat un ocol zonei, tot nu apărea mult doritul mijloc de locomoţie. Hai să întrebăm la dispecerat, sigur ştiu ei ceva! Dar mai bine tăceam, filosof rămâneam, căci acolo, un nenea „dispecer de serviciu” ne informează că nu există aşa ceva, dar că putem merge să luăm microbuzul de Tuzla, de peste drum. Hmm, m-a surprins într-un mod neplăcut acest domn, părea prost informat, şi chiar era, căci am revenit în staţie şi am găsit acolo „cursa specială”, cursa pentru Aeromania 2013 – Tuzla, cursa noastră. La câteva minute, îl zăresc prin zonă şi pe domnul „prost informat”, abia m-am abţinut să nu-i fac observaţie :-D, dar ce rost mai avea…

Până la plecare au mai fost câteva scene amuzante, căci autobuzul era unul nr. 42, iar cei care nu citeau pe afişul lipit pe geamul din faţă, credeau că este o cursă normală şi dă-i vânjoneală, urcau, stăteau ce stăteau, aşteptau să plece şi nimic, apoi aflau că nu este 42; acest autobuz nr. 42 nici măcar nu circulă în mod normal de la gară, are alt traseu, dar deh, dacă era acolo…

Huţa-huţa cu căruţa, drumul până la „Tuzluţa” (altă rimă nu am găsit), am ajuns în circa 40 de minute, dar mi s-a părut că a trecut mai mult, din cauza nerăbdării. Percepţia timpului rămâne un mister despre care au fabulat mulţi.

M-a impresionat încă de la intrarea pe drumul ce duce spre aerodrom mulţimea de maşini, parcate peste tot, chiar şi în lanul de floarea soarelui, dacă nu le-a ajuns strada, şi-au croit ei alta!

Ajunşi proape de intrare, că am şi auzit sunetul zborului, sus în nori… şi de aici las imaginile să vorbească în locul meu.

Aeromania 2013 - Un „şoim”

Un „şoim”

Portret de „şoim”

Portret de „şoim”

Aeromania 2013 - Aeroclubul României - Echipa „Hawks of Romania”

Aeroclubul României – Echipa „Hawks of Romania”

Free like a bird

Free like a bird

Acrobații

Acrobații

Aeromania 2013 - Spectacol

Spectacol

Săgeți

Săgeți

Luca Bertossio - cu planorul MDM FOX

Luca Bertossio – cu planorul MDM FOX

Svetlana Kapanina

Svetlana Kapanina

Diamond DA20 Katana - Regional Air Services

Diamond DA20 Katana – Regional Air Services

Guimbal Cabri G2 - Regional Air Services

Guimbal Cabri G2 – Regional Air Services

Kamov Ka-26 Hoodlum - Regional Air Services

Kamov Ka-26 Hoodlum – Regional Air Services

Aeromania 2013 - Back from The Moon

Back from The Moon

Aeromania 2013 - Zbor în formație

Zbor în formație

Un show de excepţie, un eveniment în urma căruia am devenit şi mai curioasă în legătură cu aviaţia şi tot ce ţine de această pasiune – zborul.

Va continua, urmează în partea a II-a imagini cu eroii show-ului aviatic, acei oameni ce fac cutiile de metal să se rotească printre norii pufoşi.