La mulți ani, 2018!

La fel ca și anul trecut, am ales să petrecem trecerea dintre ani în aer liber.

Îmi place Piața Ovidiu, e un loc unic al acestui oraș.

Recunosc că am ales asta și datorită formațiilor chemate / plătite de organizatori să ne încânte, Vița de Vie și Dan Helciug & Spitalul de Urgență.

Au mai fost pe scenă: o trupă de dans – Revolution Dance Studio Constanța, un solist de care nu mai auzisem până atunci, constănțean – Tranda, dar se pare că nu am pierdut nimic pentru că nu mi-a plăcut, și un muzician de peste Prut, Mihail,  care s-a lansat cu o melodie cu un titlu ciudat – „Mă ucide ea”, sigur ați auzit-o.  Săracul, a avut ghinion să se întrerupă sunetul, la puțin timp după ce a început prestația lui. Am descoperit cu această ocazie o melodie frumoasă de la el, care are lipici (o găsiți aici: Mihail – Who You Are).

De data aceasta nu mi-am luat camera foto cu mine, am vrut să mă pot desfășura fără grija ei. Am dansat, am cântat și ne-am simțit bine.

Am băut în doi, o sticlă de șampanie, mai mult de sete, pentru că nu am avut la noi alte lichide, și până la ora 0:00 ni se făcuse o sete… Am uitat de dansul în jurul copacului, care cică iți aducea belșug și toate cele în noul an, dar nu prea găsești copaci (naturali) în zona aceea.

Am uitat să povestesc de jocul de lumini de laser și de confeti… acestea au făcut atmosfera mai plăcută ( laser, farte! ) La fel și focurile de artificii, puțin diferite de anul trecut, mai ales la final, când s-a umplut cerul de culori.

Chiar dacă au apărut destui cârcotași pe internet, care comentează cum că nu a  fost frumos pentru că nu a fost „muzică de petrecere”, mie mi-a plăcut și cred că ar trebui să ne mai cultivăm gusturile muzicale. E doar părerea mea. Nu vreau să asculte toată lumea rock, dar măcar să scăpăm de genurile acestea de mahala. Nu discut aici de administrație, de primărie, de cum s-au cheltuit banii publici. Revelionul nu este despre asta, e o stare de spirit și ficare alege să-l petreacă așa cum se simte el mai bine, asta dacă e capabil să se simtă bine, pentru că observ foarte multă lume cu atitudine negativistă, din păcate, chiar și în preajma sărbătorilor. Fă rai din ce ai! Sau măcar încearcă, o să te simți mai bine. Și eu sunt supărată pe lumea politică, pe ceea ce fac politicienii aleși de alții, nu de mine, dar asta nu înseamnă că voi sta îmbufnată și mă voi otrăvi cu răutățile lor.

Îmi doresc un oraș / tară / Pământ (mai) curat și cu oameni (mai) buni și (mai) deștepți.

Cam asta e concluzia, 2018! Îți ofer bunătatea, cunoașterea și încrederea mea. Înmulțește-le tu și dă-le la toți! Dă-mi și mie ce-mi lipsește!

2018

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța luminat de lasere

2018

Tu, eu si-o… sticlă de șampanie (nu umbrelă)

Vita de Vie – Pe plaja-n Vama la 5