DSC_1186

Toamna este anotimpul meu preferat… sunt născută în penultima zi de vară, și cred că acest aspect a contat în definirea preferinței.

Îmi plac culorile toamnei, adierea vântului, foșnetul frunzelor, diminețile răcoroase… îmi place gustul mustului de toamnă și aroma vinetelor și ardeilor copți- un miros ce predomină în jurul gospodăriilor în această perioadă.

Chiar și vestimentar cred că mă potrivesc acestui anotimp: eșarfe, pălării, băști, pantofi, ghete, sacouri, geci, pulovărașe, toate îmi sunt dragi.

Am găsit o parte din toamnă într-unul din parcurile  Constanței, parcul de la Mircea, cum ii zic eu ( Parcul Teatrului Oleg Danovski).

De pe internet am aflat că parcul a fost amenajat pentru prima dată în 1907 și că aici găsim grupul statuar realizat de către Constantin Baraschi: „Faun și Nimfa„, amplasat în fânâna din fața teatrului.

Și pentru curioși (ca mine):

FÁUN, fauni, s.m. Zeu al fecundității din mitologia romană; divinitate romană campestră, protectoare a câmpiilor, pădurilor și turmelor, înfățișată ca un bărbat cu coarne și cu picioare de țap. – Din lat. faunus.

NÍMFĂ, nimfe, s. f. 1. (În mitologia greacă) Fiecare dintre divinitățile apelor, ale pădurilor, ale crângurilor și ale munților, considerate fiice ale lui Zeus. Fig. Fată tânără și frumoasă, plină de grație. 2. Formă de metamorfoză prin care trec unele insecte după stadiul de larvă și înainte de a se transforma în insecte adulte;- Din fr. nymphe, lat. nympha.

Lăsând deoparte eroii mitologici, parcul este destul de animat, curat, un loc unde te poți oricând odihni, după o plimbare prin centrul orașului.

Am ascultat castanii scuturându-se, m-am jucat prin frunziș și am adunat castane. Am avut competiție, cam toți copiii din parc aveau această activitate 😛

toamnă DSC_1172 toamnă DSC_1214 DSC_1177 (2) DSC_1219 DSC_1202 DSC_1199 DSC_1200 DSC_1198 DSC_1193 (2)

În căutările mele, legate de fauni și nimfe am descoperit și această muzică, mă atrage, are ceva, probabil ritmul celtic … FAUN, o formație germană de folk medieval.